فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:20 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جمال اخوان مقدم، حسنعلی محبی، سید مجتبی طاهری *، سمیه نیکخواه صفحات 203-207
    اهداف
    سرطان معده شایع ترین سرطان در مردان در ایران و سومین سرطان شایع بین زنان ایران پس از سرطان پستان و روده بزرگ است. این مطالعه با هدف مقایسه عوارض و میزان بقا بین دو روش بخیه دستی و با منگنه جراحی در ازوفاگوژژنوستومی به دنبال گاسترکتومی توتال انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه هم گروهی تاریخی، 116 بیمار نیازمند گاسترکتومی توتال مبتلا به سرطان پروگزیمال معده و دهانه معده بودند طی سال های 90-1384 به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. بیماران از نظر سن، جنسیت، روش جراحی، میزان نشت و عوارض دیگر در دوره بستری و حداقل 12 ماه پس از جراحی و میزان بقای یک ساله مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 20 و از آزمون های مجذور کای، T مستقل، کاپلان- مایر و رگرسیون کاکس استفاده شد.
    یافته ها
    بخیه در 40 بیمار (5/34%) به صورت دستی و در 76 بیمار (5/65%) با منگنه جراحی انجام شد. در روش بخیه دستی، 6 مورد (15%) و در روش منگنه جراحی 2 مورد (6/2%) نشت بخیه وجود داشت (018/0=p). در گروه بخیه دستی، متوسط زمان عمل جراحی، 7/50±9/273دقیقه و در گروه منگنه جراحی 8/65±3/252دقیقه بود (025/0=p). در روش بخیه با منگنه جراحی 8 مورد (20%) و در روش بخیه دستی 4 مورد (3/5%) مرگ ومیر بعد از عمل رخ داد (009/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به کمتربودن میزان نشت و مرگ ومیر بعد از عمل، ازوفاگوژژنوستومی با منگنه جراحی مفیدتر از روش بخیه دستی است.
    کلیدواژگان: منگنه جراحی، جراحی پیوند، بخیه، معده
  • مهدیه احمدی مقدم *، محمدرضا شهرکی صفحات 209-214
    اهداف
    کاکوتی، در طب سنتی ایران، به عنوان ضددرد و برای درمان بیماری های گوارشی استفاده می شود. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضددردی عصاره هیدروالکلی کاکوتی بر درد و مقایسه آن با داروی دیکلوفناک در موش های صحرایی نر نژاد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 72 سر موش صحرایی نر انجام شد. موش های صحرایی به 9 گروه آزمایشی (هر گروه 8 حیوان) C (کنترل که هیچ ماده ای دریافت نکرد)، P (دارونما که آب و الکل دریافت کردند)، PC (کنترل مثبت که 25میلی گرم بر کیلوگرم دیکلوفناک دریافت کردند)، K400 (دریافت کننده 400میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کاکوتی)، K800 (دریافت کننده 800میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کاکوتی)، K1600 (دریافت کننده 1600میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کاکوتی)، DK1600 (دریافت کننده همزمان 4/0میلی گرم بر کیلوگرم دیکلوفناک و دوز 1600میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کاکوتی)، N (دریافت کننده نالوکسان) و M (دریافت کننده مورفین) تقسیم شدند. 15دقیقه پس از هر تجویز خوراکی، حیوانات تحت تزریق فرمالین قرار گرفته و حرکات و رفتار حیوانات در دو فاز درد حاد و درد مزمن ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و آنالیز واریانس یک طرفه و توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمره درد در گروه PC نسبت به گروه C کاهش معنی داری داشت (05/0 p ≤). میزان درد در گروه های K400، K800 و K1600 نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش نشان داد (05/0 p ≤). پیش درمانی با نالوکسان (40/0±20/2) موجب کاهش معنی دار اثرات ضددردی عصاره گیاه در مقایسه با گروه کنترل به تنهایی شد (05/0 p ≤).
    نتیجه گیری
    کاکوتی موجب کاهش درد می شود که احتمالا این اثر خود را از طریق ترکیباتی از قبیل لیمونن و به ویژه پولگون اعمال می کند.
    کلیدواژگان: ضددرد، درد، دیکلوفناک، سنجش درد
  • شهلا خسروان، محمد شجاعی*، مهدی بصیری مقدم، سید جواد مجتبوی صفحات 215-221
  • زهرا صفایی دلویی، زرین تاج ولدخانی*، مجتبی سهرابی صفحات 223-229
    اهداف
    تریکومونیازیس، شایع ترین بیماری منتقل شونده از طریق جنسی در دنیاست. این مطالعه با هدف بررسی شیوع تریکوموناس واژینالیس به روش PCR در مراجعان به درمانگاه های زنان شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 140 زن مراجعه کننده که به درمانگاه های زنان بیمارستان لقمان و شهید شوریده تهران از آبان 92 تا اردیبهشت 93، انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی زنان از طریق پرسش نامه جمع آوری شد. با استفاده از 2 سواب استریل، از قسمت خلفی فورنیکس واژن، مقداری از ترشحات جمع آوری شد که یک سواب برای بررسی در محیط کشت TYI-S-33 واژینال و دیگری برای انجام روش مولکولی در لوله آزمایش حاوی2میلی لیتر سرم فیزیولوژی استریل قرار داده و به آزمایشگاه منتقل شد. در روش PCR از پرایمرهای اختصاصی ژن P270 استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار 11 SPSS و آزمون آماری T تک نمونه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 46 بیمار مشکوک به عفونت با تریکوموناس واژینالیس، نمونه ترشحات واژن 11 نفر (8/7%) و نمونه ادرار 4 نفر (8/2%) با روش PCR، نمونه ترشحات واژن 6 نفر (2/4%) و نمونه ادرار 1 نفر (5/0%) با روش کشت، مثبت گزارش شد. بین تحصیلات مراجعان و شغل همسر و آلودگی به انگل تریکوموناس واژینالیس رابطه معنی دار آماری وجود داشت (05/0 p<). بین روش پیشگیری از بارداری و آلودگی به انگل تریکوموناس واژینالیس رابطه معنی داری آماری وجود نداشت (05/0 p>).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های جدید مولکولی مبتنی بر PCR، به عنوان روشی مکمل یا جایگزین روش های فعلی برای تشخیص انگل تریکوموناس واژینالیس پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، شیوع، تشخیص، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • حسین طاهری چادرنشین*، محمد اسماعیل افضل پور، سید حسین ابطحی، محسن فواد الدینی صفحات 231-236
    اهداف
    پراکسیدهیدروژن و عامل نکروز تومور آلفا بیان نروتروفین ها را در ساختارهای مختلف مغزی افزایش می دهند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تعاملی پراکسیدهیدروژن و عامل نکروز تومور آلفا با عامل نروتروفیک مشتق از مغز و عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال متعاقب تمرین ورزشی شدید بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی، روی 16 سر موش صحرایی نر آلبینو ویستار بالغ 3ماهه با وزن 280گرم انجام شد. موش های صحرایی به دو گروه تمرین ورزشی شدید و کنترل غیرفعال تقسیم شدند. حیوانات برای 6 هفته، 6 روز در هفته، با سرعت 27متر در دقیقه و روزانه 60دقیقه روی نوارگردان دویدند. با استفاده از کیت، محتوای عامل نروتروفیک مشتق از مغز، عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال و عامل نکروز تومور آلفا به روش ساندویچ الایزا و سطوح پراکسیدهیدروژن به روش کالری متری اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 و آزمون T مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    سطوح پراکسیدهیدروژن مغز در گروه تمرین ورزشی شدید در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (006/0= p). سطوح عامل نکروز تومور آلفا، عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال و عامل نروتروفیک مشتق از مغز، به طور معنی داری در گروه تمرین ورزشی شدید در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت (001/0= p).
    نتیجه گیری
    دویدن شدید روی نوارگردان از طریق افزایش سطوح پراکسیدهیدروژن و عامل نکروز تومور آلفا، محتوای عامل نروتروفیک مشتق از مغز و عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال را در بافت مغز موش صحرایی آلبینو ویستار افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، استرس اکسایشی، پراکسیدهیدروژن، عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال
  • آرش حمزه ای، مهدی بصیری مقدم، علی محمدپور، علیرضا طلایی* صفحات 237-242
    هداف: لوله گذاری داخل تراشه موجب افزایش در فعالیت بازتابی سمپاتیک و در نتیجه افزایش فشارخون، آریتمی و تاکی کاردی می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثرات پیش داروی کلونیدین و فنتانیل بر شاخص های همودینامیک (ضربان قلب، فشارخون سیستولی و دیاستولی) در بیماران وابسته به مواد مخدر تحت لوله گذاری داخل تراشه بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر کارآزمایی بالینی یک سویه کوری است که در سال 1392 در اتاق عمل بیمارستان 15خرداد گناباد در 60 بیمار تحت عمل جراحی انتخابی وابسته به مواد مخدر، تحت بیهوشی عمومی و لوله گذاری داخل تراشه در دو گروه دریافت کننده فنتانیل و کلونیدین انجام شد. فشارخون سیستولی، فشارخون دیاستولی و ضربان قلب قبل از لوله گذاری تراشه، بلافاصله و 5دقیقه پس از آن اندازه گیری و مقایسه شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری T مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون در محیط نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد ضربان قلب، فشارخون سیستولی و دیاستولی قبل لوله گذاری داخل تراشه، در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (05/0 p>) ولی میانگین تعداد ضربان قلب، فشارخون سیستولی و دیاستولی، بلافاصله بعد از لوله گذاری داخل تراشه در دو گروه حداکثر بود و ازلحاظ آماری تفاوت معنی داری داشت (001/0 p<). فشارخون سیستولی و دیاستولی در گروه کلونیدین، 5دقیقه پس از لوله گذاری، نسبت به قبل از لوله گذاری دچار کاهش محسوسی شد و نسبت به گروه فنتانیل اختلاف آماری معنی داری داشت (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    در بیماران وابسته به مواد مخدر، استفاده از داروی فنتانیل به عنوان پیش دارو قبل از لارنگوسکوپی و لوله گذاری داخل تراشه، نسبت به کلونیدین تاثیر کمتری در کنترل شاخص های همودینامیک دارد.
    کلیدواژگان: لارنگوسکوپی، انتوباسیون، ضربان قلب، فشارخون
  • عباسعلی عباس نژاد، سعید نیازمند*، مریم محمودآبادی، محمد سوختانلو، عبدالرحیم رضایی، سید مجتبی موسوی صفحات 243-248
    اهداف
    بیماری دیابت با افزایش سطح قندخون ناشی از فقدان انسولین یا مقاومت بافت های محیطی به انسولین و یا هر دو همراه است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات عصاره آبی- الکلی تخم سیا ه دانه بر پارامترهای بیوشیمیایی خون در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای با استفاده از 60 سر موش صحرایی نر انجام شد. حیوانات به طور تصادفی به 6 گروه 10تایی کنترل، دیابت (دریافت کننده نرمال سالین)، دریافت کننده دوزهای 100، 200، 400میلی گرم بر کیلوگرم عصاره و کنترل مثبت (دریافت کننده متفورمین 300میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه های مورد مطالعه، به مدت 6هفته به صورت گاواژ تحت تیمار قرار گرفتند و در روزهای شروع، 24 و 45 مطالعه، میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، HDL و LDL خون بعد از 12ساعت ناشتایی اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی توکی و T زوجی آنالیز شدند.
    یافته ها
    کاهش سطح قندخون در گروه دیابتی دریافت کننده دوز 200میلی گرم بر کیلوگرم عصاره سیا ه دانه، نسبت به سایر گروه های درمانی به طور معنی داری بیشتر بود (01/0 p<). تفاوت معنی داری در تمام گروه های درمانی در غلظت کلسترول و تری گلیسیرید خون در روز 45 نسبت به گروه دیابتی وجود داشت (001/0 p<). تفاوت معنی داری در غلظت HDL خون در گروه ها مشاهده نشد. در گروه های دیابتی درمان شده با متفورمین و عصاره سیا ه دانه در روز 45، غلظت LDL خون نسبت به گروه دیابتی کاهش معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    عصاره سیا ه دانه در موش های صحرایی دیابتی سطح گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید و LDL پلاسما را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: دیابت، سیاه دانه، خون، موش
  • اطهر هاشمی، فرزانه تقیان*، مهدی کارگرفرد صفحات 249-255
    اهداف
    امروزه، چاقی و اضافه وزن یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی جامعه بشری است. هدف از این مطالعه تاثیر 8هفته پیلاتس بر کورتیزول و شاخص های چربی در زنان چاق بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1392 روی 20 زن چاق 5±40ساله غیرورزشکار شهرستان نجف آباد اصفهان با شاخص توده بدنی بالاتر از 30کیلوگرم انجام شد. افراد در دو گروه پیلاتس (10 نفر) و کنترل (10 نفر) قرار گرفتند. گروه پیلاتس 8هفته تمرین های پیلاتس را 3 جلسه در هر هفته و هر جلسه به مدت 60دقیقه اجرا کردند، در حالی که گروه کنترل فقط پیگیری شدند. شاخص های چربی خون شامل HDL، LDL، کلسترول و تری گلیسیرید قبل و 48ساعت پس از اتمام 8هفته تمرینات اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و آزمون های T همبسته و T مستقل بررسی شدند.
    یافته ها
    8هفته تمرین های پیلاتس باعث کاهش معناداری در وزن (02/0= p) و شاخص توده بدنی (01/0= p)، کلسترول (01/0= p)، LDL (001/0= p) و افزایش معناداری در غلظت کورتیزول در زنان چاق گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    تمرینات پیلاتس باعث کاهش وزن و شاخص توده بدنی، کلسترول و LDL و افزایش کورتیزول می شود.
    کلیدواژگان: تمرین، چاقی، لیپیدها، لیپوپروتئین کم چگال
  • آرزو فروهر*، منصوره اسلامی، منصوره صادقی صفحات 257-261
    اهداف
    هیجان ها و نیز چگونگی کنارآمدن با آنها بخشی از شخصیت آدمی هستند و بر سلامت وی تاثیر می گذارند. توانایی ارزیابی و ابراز هیجانات خود، تنظیم هیجانات خود و دیگران و بهره برداری از هیجان ها «هوش هیجانی» خوانده می شود. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش مولفه های هوش هیجانی بر افزایش خودکارآمدی و کاهش استرس شغلی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی در جامعه آماری کارمندان شهرداری شهر تهران در سال 1389 انجام شد. نمونه گیری به روش خوشه ایهدفمند انجام شد و 30 نفر از کسانی که نمره استرس شغلی بالا و خودکارآمدی پایین داشتند، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای داده شدند. از پرسش نامه باورهای خودکارآمدی شرر و همکاران و مقیاس استرس شغلی رایس برای جمع آوری داده ها استفاده شد. پس از ورود داده ها به نرم افزار SPSS 16، از آمار توصیفی و آزمون T مستقل و ضریب همبستگی پیرسون برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره خودکارآمدی گروه آزمایش در پس آزمون 2/6±9/64 بود که اختلاف معنی داری با نمره پیش آزمون این گروه (5/8±9/51) داشت (1/5= t؛ 05/0= p). میانگین نمره نشانگان کلی استرس در پس آزمون گروه آزمایش 8/6±7/25 بود که اختلاف معنی داری با پیش آزمون این گروه (6/5±1/32) داشت. همبستگی منفی معنی داری بین افزایش خودکارآمدی و کاهش نشانگان کلی استرس مشاهده شد (223/0-؛ 033/0= p).
    نتیجه گیری
    آموزش مولفه های هوش هیجانی می تواند باعث افزایش باور خودکارآمدی و کاهش نشانگان استرس شغلی شود.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، فرسودگی شغلی، حرفه ای، خودکارآمدی
  • اثر عصاره هیدروالکلی کلم قرمز بر التیام لایه اپیتلیال پوست در موش های نر
    جینا خیاط زاده*، الهام برک پور، حسن رخشنده صفحات 263-268
    اهداف
    ترمیم زخم فرآیند فیزیولوژیک پیچیده ای شامل یک سری مراحل متوالی از جمله هموستاز، التهاب، تکثیر و تجدید است. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی برگ کلم قرمز، در مقایسه با داروی فنی توئین در التیام لایه اپیتلیال و بسته شدن سوراخ های ایجادشده در پوست موش سوری نر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 40 سر موش سوری نر NIH انجام شد. موش ها به طور تصادفی به 4 گروه 10تایی تقسیم شدند. به گروه کنترل منفی نرمال سالین، به گروه کنترل مثبت پماد فنی توئین 1% و به گروه های تیمار و عصاره هیدروالکلی (10 و 20%) به صورت موضعی روزی دو بار تا زمان بسته شدن سوراخ ها تجویز شد. مطالعه ماکروسکوپی و میکروسکوپی در روزهای 1، 4، 7، 12 و 15 انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS 16 و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در میانگین مساحت سوراخ ها در گروه تیمار با عصاره هیدروالکلی 20% نسبت به گروه کنترل منفی و عصاره هیدروالکلی 10% در روز 7 مشاهده شد (001/0= p). میانگین مساحت سوراخ ها در روز 12، در گروه عصاره 20% نسبت به عصاره 10% و گروه کنترل منفی کاهش معنی داری داشت (007/0= p). در روز 15 سوراخ های پوستی در گروه تیمار با عصاره 20% از سایر گروه ها زودتر بسته شد. در گروه تیمار با عصاره 20%، از روز 7 بسیار سریعتر از سایر گروه ها ضخامت اپیتلیال افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    کلم قرمز در التیام زخم یعنی بسته شدن سریع سوراخ های پوستی و تکثیر سلول های اپیتلیال اثری مشابه با پماد فنی توئین دارد.
    کلیدواژگان: تشکیل مجدد اپیدرم، پوست، موش، اپیتلیوم
|
  • Akhavanmoghadam J., Mohebbi H.A., Taheri S.M. *, Nikkhah S. Pages 203-207
    Aims
    Gastric cancer is the most common cancer in men and the third most common cancer in women after breast cancer and colon. This study aimed to compare the complications and survival of two manual and suturing and suturing with stapler in esophagojejunostomy suturing followed by total gastrectomy.
    Materials and Methods
    In this historical cohort study, 116 patients requiring total Gastrectomy were studied with proximal Gastric and Cardia cancer referred to a hospital with census method. Patients were studied by age, gender, type of surgery, leakage and other complications and one-year survival rates during hospitalization and at least 12 months after surgery. Data analyzed by SPSS 20 software and Chi-square, Independent-T tests, Kaplan-Meier and Cox regression.
    Findings
    Suturing in 40 patients (34.5%) was manually and in 76 patients (65.5%) was with stapler. In manual suturing, 6 (15%) and in stapler suturing 2 (2.6%) leakage happened, which was statistically different (p=0.18). Mean operation time was 273.9±50.7min in manual suturing and was 252.3±65.8 in stapler suturing which was statistically different (p=0.25). In manual suturing 8 (20%) and in stapler suturing 4 (5.3%) deaths occurred which was statistically different (p=0.009). One-year survival rate was 31% and median survival rate was 15 months. Age and stage of disease had the highest correlation with survival rate.
    Conclusion
    Due to the lower leakage rate and mortality after surgery, manual suturing is more effective than suturing with stapler.
    Keywords: Surgical Staplers, Anastomosis, Surgical, Sutures, Stomach
  • Ahmadi Moghadam M. *, Shahraki M.R Pages 209-214
    Aims
    Ziziphora tenuior L. is used as an analgesic and to treat digestive diseases in Iranian traditional medicine. This study aimed to evaluate the analgesic effect of hydroalcoholic extract of Ziziphora tenuior L. on pain and compare it with Diclofenac in male rats.
    Materials and Methods
    This Experimental study was done on 72 male rats. Animals were randomly divided into 9 group (n=8) including C (with no treatment), P (Placebo receiving water and alcohol), K400, K800, and K1600 (receiving the extract 400, 800, and 1600mg/kg doses respectively), DK1600 (receiving 0.4mg/kg Diclophenac and 1600mg/kg dose of the extract), N (receiving Naloxan), and M (receiving Morphine). 15min after each oral administration, animals were injected with formalin and animal movements and behavior were recorded in two acute and chronic phases. Data were analyzed by SPSS 22 software using Tukey and One-way ANOVA tests.
    Findings
    Pain score in PC group reduced significantly compared to C group (p≤0.05). Pain significantly decreased in K400, K800 and K1600 groups compared with control group (p≤0.05). Pretreatment with Naloxone significantly reduced analgesic effect of the extract compared with control group (p≤0.05).
    Conclusion
    Ziziphora tenuior L. decreases pain that might be caused by compounds such as Limonene and Pulegone especially.
    Keywords: Analgesics, Pain, Diclofenac, Pain Measurement
  • Khosravan Sh., Shojaei M. *, Basiri Moghadam M., Mojtabavi S.J Pages 215-221
    Aims
    Urine retention following surgery can lead to performance and basic disorders in gall bladder. The purpose of this study was to explore the effect of feet reflexology on urinary retention relieving after surgery.
    Materials and Methods
    This clinical trial was done in 2014 on 70 patients with urinary retention following surgery that was not able to urinate despite routine nursing measures. The patients were divided into two interventional and control groups based on random allocation (permutation blocking method). Reflexology was performed for intervention group for 30min (15min for each foot); and general reflexology was carried out for control group for the same duration. Data collected using a researcher-made checklist. Data were analyzed by SPSS 16 using descriptive statistics, independent-T, Man-Whitney, and Chi-square tests.
    Findings
    There was a significant difference between intervention and control groups regarding urinary retention after surgery (p=0.04) and retention time (p<0.001). However, a significant difference was not found between two groups in volume of excreted urine (p=0.2).
    Conclusion
    Feet reflexology has positive effect on urinary retention after surgery.
    Keywords: Massage, Urinary Retention, Surgical Procedures, Operative, Urine
  • Safayi Delouyi Z., Valadkhani Z. *, Sohrabi M Pages 223-229
    Aims
    Trichomoniasis is the most common sexually-transmitted disease in the world. This study aimed to investigate the prevalence of Trichomonas vaginalis by PCR referred to the women clinics of Tehran City.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was done on 140 women admitted to Tehran Loghman and Shahid Shoorideh clinics hospital from November 2013 to December 2014. Demographic data were collected by a questionnaire. Using 2 swabs, from the posterior fornix of the vagina, secretions were collected with a swab to examine in the vaginal TYI-S-33 culture and another for molecular detection placed in a tube containing 2ml of sterile saline and transferred to the laboratory. Data were analyzed by SPSS 11 and One-sample T test.
    Findings
    Of 46 suspected patients with Trichomonas vaginalis infection, vaginal secretions of 11 (7.8%) patients and urine samples of 4 (2.8%) patients by PCR, vaginal secretions of 6 (4.2%) and urine sample of 1 (0.5%) were reported positive in culture. There was a significant correlation between education and husbands’ job and Trichomonas vaginalis infection (p<0.05). There was not a significant correlation between contraception and prevalence of Trichomonas vaginalis (p>0.05).
    Conclusion
    Employing new molecular methods based on PCR is recommended as a supplement or alternative to current methods for detection of Trichomonas vaginalis.
    Keywords: Trichomonas Vaginalis, Prevalence, Diagnosis, Polymerase Chain Reaction
  • Taheri Chadorneshin H. *, Afzalpour M.E., Abtahi H., Foadoddini M. Pages 231-236
    Aims
    Alpha tumor necrosis factor and Hydrogen peroxide increase in neurotrophins expression in several brain structures. The purpose of this study was to investigate the interactive effect of Hydrogen peroxide and neurotrophic tumor necrosis factor with brain-derived neurotrophic factor by glial cell-derived neurotrophic factor after severe exercise.
    Materials and Methods
    This experimental study was done on 16 adult Wistar albino rats 280g and 3months old. Animals were divided into two intense exercise and sedentary control groups. Animals ran for 6 weeks, 6 days a week, at the speed of 27m per minute and on treadmill for 60 minutes daily. Using kit, the content of BDNF, GDNF, and TNF-α were measured using sandwich ELISA and hydrogen peroxide levels was analyzed by colorimetric assay. Data analyzed by SPSS 16 and Independent-T test.
    Findings
    Hydrogen peroxide levels in the brain, in intense exercise group increased significantly compared with control group (p= 0.006). TNF-α, GDNF and BDNF Levels in the brain in intense exercise group significantly increased compared with control group (p=0.001).
    Conclusion
    Intense running on treadmill increase BDNF and GDNF content in brain of albino Wistar rats through increasing the H2O2 and TNF-α levels.
    Keywords: Exercise, Oxidative Stress, Hydrogen Peroxide, Glial Cell Line, Derived
  • Hamzeyi A., Basiri Moghaddam M., Mohammadpour A., Talayi A.R. * Pages 237-242
    Aims
    Endotracheal intubation can increase sympathetic reflex activity result in blood pressure increase, arrhythmia and tachycardia. This study aimed to compare the effects of Clonidine premedication and Fentanyl on hemodynamic factors (heart rate, systolic and diastolic blood pressure) in opium-dependent patients under endotracheal intubation.
    Materials and Methods
    This single-blind clinical trial was done on 60 opium-dependent patients undergoing elective surgery under general anesthesia with endotracheal intubation in 2013 at operating room of 15 Khordad hospital. The samples were divided randomly into two equal groups receiving Clonidine and Fentanyl. Systolic and diastolic blood pressure and heart rate were compared before, immediately and 5min after intubation. Data were analyzed using Independent-T, ANOVA and Pearson correlation coefficient tests by SPSS 16 Software.
    Findings
    The mean heart rate, systolic and diastolic blood pressure before endotracheal intubation in both groups was not statistically different (p>0.05) but the mean heart rate, systolic and diastolic blood pressure, immediately after intubation in both groups was maximum and showed significant difference statistically (p<0.001). Systolic and diastolic blood pressure in Clonidine group, 5min after intubation significantly decreased compared with prior to intubation and showed significant difference to the Fentanyl group statistically (p<0.001).
    Conclusion
    Using Fentanyl as a premedication before laryngoscopy and endotracheal intubation is less effective than Clonidine to control of hemodynamic parameters in opium-dependent patients.
    Keywords: Laryngoscopy, Intubation, Heart Rate, Blood Pressure
  • Abbasnezhad A.A., Niyazmand S. *, Mahmoud Abadi M., Soukhtanloo M., Rezaee S.A., Seyed Mousavi S.M. Pages 243-248
    Aims
    Diabetes mellitus is associated by increased blood glucose level resulting from lack of Insulin or Insulin resistance in peripheral tissues or both. The aim of this study was to investigate the effects of Nigella sativa L. seed hydroalcoholic extract on blood biochemical parameters in STZ-induced diabetic rats.
    Materials and Methods
    This interventional study was done on 60 male Wistar rats. Animals were randomly divided into 6 groups (n=10) including control, diabetic (receiving saline), groups receiving 100, 200 and 400mg/kg doses of the extract and positive control (receiving 300mg/kg Metformin). Animals were treated for 6 weeks with gavage from start (zero), 24 and 45 days of the study. Glucose, cholesterol, triglycerides, HDL and LDL were measured after 12hours of fasting. Data were analyzed by SPSS 16 software and One-way ANOVA, Tukey and Paired-T tests.
    Findings
    Blood sugar levels in diabetic rats receiving 200mg/kg dose of the extract was reduced more significantly than other treated groups (p<0.01). There was a significant difference in cholesterol and triglyceride at day 45 in all treated groups compared to diabetic group (p<0.001). No significant difference was observed in HDL in groups. A significant reduction in LDL was observed in diabetic group treated with Metformin and Nigella extract at day 45.
    Conclusion
    Nigella sativa L. extract reduces glucose, cholesterol, triglyceride, and LDL levels in diabetic rats.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Diabetes Mellitus, Blood, Rats
  • Hashemi A., Taghian F. *, Kargar Fard M Pages 249-255
    Aims
    Today, obesity is one of the major health problems of human society. This study aimed to investigate the effect of 8 weeks Pilates on cortisol and lipid profile in obese women.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study was done on 20 non-athletes 40±5year old obese women with BMI higher than 30kg in 2013 in Najaf Abad; Isfahan. Samples were divided into Pilates (n=10) and control group (n=10). Pilates Group were performed Pilates exercises 3 times per week for 8 weeks, each session 60 min, while control group just were followed. Lipids, including HDL, LDL, triglycerides before and 48h after 8 weeks were measured. Data were analyzed by SPSS 19 and independent and correlational-T test.
    Findings
    8 week Pilates significantly reduced weight (p=0.02), BMI (p=0.01), cholesterol (p=0.01), LDL (p=0.001) and a significant increase in cortisol in obese women in the exercise group compared with the control group.
    Conclusion
    Pilates, decreases weight and body mass index, cholesterol and LDL and increases cortisol.
    Keywords: Exercise, Obesity, Lipids, Lipoproteins, HDL
  • Foruhar A. *, Eslami M., Sadeghi M. Pages 257-261
    Aims
    Emotions and how to deal with them are part of the human personality and affect her health. Ability to evaluate and express our emotions, emotion regulation of ourselves and the others and operation of emotion is called "emotional intelligence". This study aimed to determine the effect of emotional intelligence component training on self-efficacy enhancement and reduction of occupational stress.
    Materials and Methods
    The semi-experimental research was done on Tehran municipality employees in 2010. Purposeful cluster sampling was done and 30 people who had a high score of occupational stress and low occupational stress were selected and randomly assigned to experimental and control groups. Data collected by the Self-Efficacy Beliefs Questionnaire developed by Scherer and colleagues and the Occupational Stress Inventory developed by Philip L. Rice. Data were analyzed by software SPSS 16 using descriptive statistics and independent T-test and Pearson's correlation coefficient.
    Findings
    Self-efficacy mean score of experimental group was 64.9±6.2 in post-test which had a significant difference with pre-test score (51.9±8.5) of this group (t=5.1; p=0.05). The mean score of general symptoms of stress of experimental group was 25.7±6.8 in post-test which was significantly different from its pre-test score (32.1±5.6). A negative correlation was observed between self-efficacy increase and occupational stress symptoms reduction (r=-0.223; p=0.033).
    Conclusion
    Teaching emotional intelligence components can increase the belief of self-efficacy and reduce the syndromes of occupational stress.
    Keywords: Emotional Intelligence, Burnout, Professional, Self Efficacy
  • Effect of Brassica oleracea L. (var. capitata) Hydroalcoholic Extract on Epithelial Layer Healing of Skin in Male Mice
    Khayatzade J. *, Dr Barakpour E., Dr Rakhshande H. Pages 263-268
    Aims
    Wound healing is a complex physiological process involves a series of successive stages of hemostasis, inflammation, proliferation, and regeneration. This study aimed to investigate the effect of hydroalcoholic extract of Brassica oleracea L. (var. capitata) leaves in comparison with Phenytoin on epithelial layer healing and the holes in the skin of mice.
    Materials and Methods
    This study was done on 40 male NIH Mice between 25-30gr. Animals were randomly divided into 4 groups (n=10). Negative control group received saline, positive control group administrated with 1% Phenytoin and treated groups received 10% and 20% hydroalcoholic extract twice a day until closing holes. Macroscopic and microscopic analysis was performed on days 1, 4, 7, 12 and 15. Statistical analysis was done by SPSS 16 software and Tukey test.
    Findings
    A significant reduction was observed in average size of holes in 20% hydroalcoholic extract treated group compared to the negative control 10% extract at day 7 (p=0.001). There was a significant reduction in average size of holes in 20% extract group compared to 10% extract and negative control groups at day 12. (p=0.007). The skin holes in 20% extract group were closed earlier than the other groups. Epithelial thickness was increased in 20% extract group from 7th day the much faster than other groups.
    Conclusion
    Brassica oleracea L. (var. capitata) has the same effect of phenytoin in healing of rapid closure of holes and proliferation of epithelial cells.
    Keywords: Re, Epithelialization, Skin, Mice, Epithelium